Ook acupunctuur is gebaseerd op de traditionele Chinese Geneeswijze, waarbij het energetisch / informatief functioneren van het lichaam uitgangspunt is van de behandeling. Onze levensenergie, Ki, stroomt via een netwerk van energiebanen (meridianen) door ons lichaam. Op deze meridianen bevinden zich vaste punten, de acupunctuurpunten. Om de energetische balans te herstellen, worden kleine dunne en steriele naaldjes op deze punten geplaatst, waardoor Ki weer gaat stromen. Door de stroming van Ki te activeren, verbetert de circulatie, vermindert de pijn en bespoedigt genezing.

Acupunctuur wordt al meer dan 3000 jaar toegepast, zowel bij chronische als acute klachten. Weinig andere geneeswijzen hebben zo’n lange en rijke historie.

De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) erkent Acupunctuur als officiële geneeswijze en beschouwt de effectiviteit als bewezen bij de behandeling van meer dan 30 aandoeningen.

In mijn praktijk werk ik niet alleen met de traditionele Chinese acupunctuur, maar ook met de Japanse Toyohari-acupunctuur. In deze subtiele vorm van acupunctuur worden de naaldjes niet in de huid geprikt, maar bij de verschillende acupunctuurpunten gehouden.

Bij welke klachten kan Acupunctuur hulp bieden?

Acupunctuur is inzetbaar bij de meeste klachten, zowel chronisch als acuut. Geen enkele klacht staat namelijk op zichzelf. Elke klacht is onderdeel van een geheel van lichaam, ziel en geest.

Bij welke klachten kan Acupunctuur hulp bieden?

Shiatsu is inzetbaar bij de meeste klachten, zowel chronisch als acuut. Geen enkele klacht staat namelijk op zichzelf. Elke klacht is onderdeel van een geheel van lichaam, ziel en geest. Voor een overzicht van klachten klik

Moxa

Moxa is gedroogd bijvoetskruid (artemisa vulgaris) en is enorm effectief in zowel de shiatsu- als de acupunctuur behandeling.

Moxa biedt veel mogelijkheden bij het verhelpen van diverse klachten, zoals stijfheid, vermoeidheid, pijn, sportblessures, gewrichtsklachten, littekens en huidproblemen.
Daarnaast geeft het ondersteuning bij mensen die chemotherapie ondergaan.

Acupunctuurpunten worden met dit kruid verwarmd, waardoor warmte en energie worden toegevoegd en in beweging gezet. Pijn en stagnatie worden zo opgeheven en ook de bloedcirculatie verbetert.