Shiatsu heeft een andere invalshoek dan het Westers medische model. Uitgangspunt is het energetisch / informatief functioneren van het lichaam. Onze levensenergie, ki genoemd, stroomt via een netwerk van energiebanen (meridianen) door ons lichaam. De kwaliteit en circulatie van deze Ki heeft grote invloed op onze vitaliteit, immuunsysteem en hoe we ons voelen. Als gevolg van verschillende factoren kan deze circulatie geblokkeerd of in disbalans raken. Shiatsu is erop gericht de Ki balans te herstellen; te laten stromen waar nodig of juist tot rust te brengen.

Shiatsu refereert aan vingerdruk, ‘shi’ is duim in het Japans en ‘atsu’ betekent druk. Behalve druk van duimen, handen, ellebogen en knieën, maken ook rotaties en strekkingen onderdeel uit van de behandeling.

Middels de hierboven genoemde technieken, wordt de energetisch balans in het lichaam hersteld, het zelf herstellend vermogen geactiveerd en lossen klachten op. Tegelijkertijd help je het lichaamsbewustzijn te vergroten, waardoor je eerder voelt wanneer je uit balans raakt. En dan weet wat je nodig hebt om de disbalans te herstellen.

Bij welke klachten kan Shiatsu hulp bieden?

Shiatsu is inzetbaar bij de meeste klachten, zowel chronisch als acuut. Geen enkele klacht staat namelijk op zichzelf. Elke klacht is onderdeel van een geheel van lichaam, ziel en geest.

Bij welke klachten kan Shiatsu hulp bieden?

Shiatsu is inzetbaar bij de meeste klachten, zowel chronisch als acuut. Geen enkele klacht staat namelijk op zichzelf. Elke klacht is onderdeel van een geheel van lichaam, ziel en geest. Voor een overzicht van klachten klik

Wat kan je verwachten van een behandeling?

Een Shiatsu behandeling brengt allereerst ontspanning, rust in het hoofd en een gevoel van welzijn.

Cliënten ervaren dat ze kalmer worden en minder pijn hebben. Ze merken een verandering van energie en bewustzijn, voelen zich meer een geheel en gecentreerd.

Shiatsu vergroot het lichaamsbewustzijn en helpt aanwezig te zijn in het hier en nu.